Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η πλάνη



Το σώμα του Χριστού, η εκκλησία, είναι ένα (Εφες.δ:4). 

Αυτή η εκκλησία, λίγο πριν αρπαχτεί στον ουρανό, θα εξαγγείλει τις αρετές εκείνου που την κάλεσε (Α’ Πέτρ.β:9) και αφού καταπολεμήσει τα πάντα θα σταθεί έτοιμη (Εφες.ς:13) περιμένοντας το Νυμφίο της.

Αυτό είναι το υπόδειγμα των υγιαινόντων λόγων (Β’ Τιμ.α:13) και η ελπίδα της εκκλησίας (Τίτ.β:13).

Η αλήθεια του λόγου του Θεού είναι η μόνη προστασία από την επερχόμενη αποστασία που είναι προ των πυλών.


Α’ Τιμδ:1 «Το δε Πνεύμα ρητώς λέγει ότι εν υστέροις καιροίς θέλουσιν αποστατήσει τινές από της πίστεως, προσέχοντες εις πνεύματα πλάνης και εις διδασκαλίας δαιμονίων».

Αποστατώ σημαίνει «ίσταμαι μακράν». Αυτοί λοιπόν που θα αποστατήσουν από την πίστη, σημαίνει ότι θα στέκονται μακριά από εκεί που κάποτε στεκόταν οι άγιοι άνθρωποι του Θεού..

Αντί να στέκονται στην πίστη των αποστόλων, στην πίστη για την οποία ο Ιούδας μας λέει ότι παραδόθηκε μια φορά και πρέπει ν’ αγωνιζόμαστε να την κρατήσουμε, όχι αυτήν που πρόσθεσαν οι οικουμενικές σύνοδοι. Το «σύμβολο της πίστεως», είναι μια άλλη πίστη, που προστέθηκε πολύ μετά τους αποστόλους στη σύνοδο της Νίκαιας.

Πολλοί εργάτες του Θεού, στους τελευταίους καιρούς, θα αποστατήσουν από την πίστη και θα προσέχουν πνεύματα πλάνης και διδασκαλίες δαιμονίων! Θα υπάρχει ενέργεια που θα κατευθύνεται από δαίμονες, δεν θα είναι απλά λόγια ανθρώπων.

Αποκ.ιβ:3,4 & Αποκ.α:20 Ο διάβολος θα σύρει στις μέρες μας το τρίτο των αστέρων από τον ουρανό και θα το ρίξει στη γη. Άγγελοι είναι αυτοί που φέρνουν το μήνυμα στην εκκλησία, είναι φοβερό αυτό που ήδη γίνεται!

Στους έσχατους καιρούς θα υπάρχει μια δυνατή ενέργεια πλάνης και παραπληροφόρησης όσο αφορά στα πνευματικά.

Β’ Τιμ.γ:1 «Τοῦτο δὲ γίνωσκε, ὅτι ἐν ἐσχάταις ἡμέραις ἐνστήσονται καιροὶ χαλεποί».

 Από το λεξικό Σταματάκου

Ματθ.η:28 Καὶ ἐλθόντος αὐτοῦ εἰς τὸ πέραν εἰς τὴν χώραν τῶν Γαδαρηνῶν ὑπήντησαν αὐτῷ δύο δαιμονιζόμενοι ἐκ τῶν μνημείων ἐξερχόμενοι χαλεποὶ λίαν ὥστε μὴ ἰσχύειν τινὰ παρελθεῖν διὰ τῆς ὁδοῦ ἐκείνης.

Οι καιροί που ζούμε είναι χαλεποί, άγριοι, σκληροί, βλαβεροί, επικίνδυνοι, τραχείς, δύστροποι, καιροί που δύσκολα τα βγάζει κανείς πέρα!

Το «σύστημα», η παγκόσμια κυβέρνηση που ετοιμάζεται, έχει καταφέρει να βάλει δικούς του ανθρώπους σε κάθε πολιτική και οικονομική εξουσία σε όλο τον κόσμο. Το αποτέλεσμα, δεν υπάρχουν πλέον πολιτικά κόμματα, δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη, δεν υπάρχει εθνική οικονομία.

Ο απλός λαός πηγαίνει και ψηφίζει, νομίζοντας ότι η ψήφος του μετράει. Δεν ισχύουν πλέον αυτά. Η ψήφος δεν είναι πλέον δύναμη (ίσως ποτέ να μην ήταν), είναι κοροϊδία.

Δεν υπάρχουν πλέον πολιτικοί, υπάρχουν υπηρέτες του συστήματος μέσα σε όλα τα κόμματα που κατευθύνουν τα πάντα.

Το λυπηρό στην υπόθεση είναι ότι χριστιανοί εμπλέκονται με πάθος στα πολιτικά, προτρέπουν να μην ψηφίσουν τους κακούς που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση κτλ. κτλ.

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Ότι τα πράγματα πλέον δεν αλλάζουν. Είναι όλα γραμμένα μέσα στο λόγο του Θεού και θα γίνουν ακριβώς έτσι. Ούτε να προσεύχεσαι πλέον δεν μπορείς, για να μη γίνουν γιατί θα γίνουν.

Ο Θεός λέει: Ησ.κς:20 «Ελθέ, λαέ μου, είσελθε εις τα ταμείά σου και κλείσον τας θύρας σου οπίσω σου· κρύφθητι διά ολίγον καιρόν, εωσού παρέλθη η οργή».

Προσπαθούν να βάλουν τα πάντα κάτω από το έλεγχό τους για να μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά τα εκατομμύρια των ανθρώπων πάνω σ’ αυτό τον πλανήτη. Οικονομία, πολιτική, τροφές, ζώα.

Η τρομοκρατία, είναι ένα καλό χαρτί στα χέρια τους. Παντού υπάρχουν τρομοκράτες, και για να τους βρούμε πρέπει να βάλουμε παντού κάμερες. Το φιάσκο των δίδυμων πύργων έδωσε το έναυσμα για πολλούς πολέμους, εναντίον της τρομοκρατίας!


Το θέμα των βλαστοκυττάρων, είναι μια ύποπτη διαδικασία. Τα μαζεύουν γιατί νομίζουν ότι θα μπορέσουν να επιμηκύνουν τη ζωή των υψηλά ισταμένων.

Η νομιμοποίηση των εκτρώσεων, άγριοι καιροί! Αλλά έρχεται ή ώρα που ο Θεός θα εκδικηθεί για το αίμα των αγίων και των ανυπεράσπιστων εμβρύων (Αποκ.ιη:24).

Β’ Τιμ.δ:3-4 Διότι θέλει ελθεί καιρός ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν, και από μεν της αληθείας θέλουσιν αποστρέψει την ακοήν αυτών, εις δε τους μύθους θέλουσιν εκτραπή.

Για να υπάρχει «υγιαίνουσα διδασκαλία», υπάρχει και άρρωστη διδασκαλία.

Έχει καταφέρει ο διάβολος να φτιάξει στρατιές «χριστιανών», οι οποίοι «πάντοτε μανθάνουσι και ποτέ δεν δύνανται να έλθωσιν εις την γνώσιν της αληθείας» (Β’ Τιμ.γ:7). Ξέρουν τα πάντα, έχουν άποψη για όλα, κρίνουν επικρίνουν, κατακρίνουν, αλλά την αλήθεια δεν ξέρουν.

Κολ.β:6-12 «Καθώς λοιπόν παρελάβετε τον Χριστόν Ιησούν τον Κύριον, εν αυτώ περιπατείτε, ερριζωμένοι και εποικοδομούμενοι εν αυτώ και στερεούμενοι εν τη πίστει καθώς εδιδάχθητε, περισσεύοντες εν αυτή μετά ευχαριστίας. Βλέπετε μη σας εξαπατήση τις διά της φιλοσοφίας και της ματαίας απάτης, κατά την παράδοσιν των ανθρώπων, κατά τα στοιχεία του κόσμου και ουχί κατά Χριστόν· διότι εν αυτώ κατοικεί παν το πλήρωμα της θεότητος σωματικώς, και είσθε πλήρεις εν αυτώ, όστις είναι η κεφαλή πάσης αρχής και εξουσίας, εις τον οποίον και περιετμήθητε με περιτομήν αχειροποίητον, απεκδυθέντες το σώμα των αμαρτιών της σαρκός διά της περιτομής του Χριστού, συνταφέντες μετ' αυτού εν τω βαπτίσματι, διά του οποίου και συνανέστητε διά της πίστεως της ενεργείας του Θεού, όστις ανέστησεν αυτόν εκ των νεκρών».

Αυτή είναι η υγιαίνουσα διδασκαλία, αλλά δεν την υποφέρουν!

Θα αποστατήσουν (ήδη το έχουν κάνει) πάρα πολλοί από την πίστη που παραδόθηκε μια φορά στους αγίους.

Αποκ.ιβ:9 Και ερρίφθη ο δράκων ο μέγας, ο όφις ο αρχαίος, ο καλούμενος Διάβολος και ο Σατανάς, ο πλανών την οικουμένην όλην, ερρίφθη εις την γην, και οι άγγελοι αυτού ερρίφθησαν μετ' αυτού.

Δηλαδή, τι θέλεις να πεις, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι πλανεμένοι; Ακριβώς αυτό λέει ο λόγος του Θεού, εκτός από την εκκλησία. Γι’ αυτό δεν πρέπει ν’ αφήσεις το διάβολο να σε πλανήσει.

Ο Θεός τα έγραψε όλα αυτά, ώστε όσοι αγαπάνε την αλήθεια να μην πλανηθούν γιατί θα είναι προετοιμασμένοι. 

Όσοι όμως δεν αγαπάνε την αλήθεια, αλλά αρέσκονται σε άλλα πράγματα, θα απολεσθούν «διότι δεν εδέχθησαν την αγάπην της αληθείας διά να σωθώσι» (Β’ Θες.β:10).

Ο Θεός τα έγραψε όλα αυτά για να μας προετοιμάσει για την ώρα της Αρπαγής, για να γίνουμε καλύτεροι χριστιανοί. Όταν ξέρεις τι έρχεται και τι περιμένει αυτό τον κόσμο, αγωνίζεσαι.

Α’ Πέτρ.γ:15 αλλά αγιάσατε Κύριον τον Θεόν εν ταις καρδίαις υμών, και εστέ πάντοτε έτοιμοι εις απολογίαν μετά πραότητος και φόβου προς πάντα τον ζητούντα από σας λόγον περί της ελπίδος της εν υμίν,

Ποια είναι η ελπίδα μας, η μακαρία ελπίδα; Η επιφάνεια της δόξης του μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού (Τιτ.β:13).

Εφεσ.δ:14 διά να μη ήμεθα πλέον νήπιοι, κυματιζόμενοι και περιφερόμενοι με πάντα άνεμον της διδασκαλίας, διά της δολιότητος των ανθρώπων, διά της πανουργίας εις το μεθοδεύεσθαι την πλάνην,

Στο σκοτάδι των ημερών μας χρειαζόμαστε το φως του λόγου του Θεού διά να μη ήμεθα πλέον νήπιοι.

Αν εμείς φέγγουμε οι άνθρωποι θα δουν το φως, όσοι το δουν, όσοι το ζητάνε.

Την ώρα της Αρπαγής δεν θα φύγουν οι αναγεννημένοι χριστιανοί, δεν θα φύγουν οι πεντηκοστιανοί ή οι μονοθεϊστές, θα φύγουν αυτοί που θα είναι έτοιμοι!

Αποκ.γ:3 Εάν λοιπόν δεν αγρυπνήσης, θέλω ελθεί επί σε ως κλέπτης, και δεν θέλεις γνωρίσει ποίαν ώραν θέλω ελθεί επί σε.

Αποκ.ιβ:10-11 Και ήκουσα φωνήν μεγάλην λέγουσαν εν τω ουρανώ· Τώρα έγεινεν η σωτηρία και δύναμις και η βασιλεία του Θεού ημών και η εξουσία τον Χριστού αυτού, διότι κατερρίφθη ο κατήγορος των αδελφών ημών, ο κατηγορών αυτούς ενώπιον του Θεού ημών ημέραν και νύκτα. Και αυτοί ενίκησαν αυτόν (1) διά το αίμα του Αρνίου και (2) διά τον λόγον της μαρτυρίας αυτών, και (3) δεν ηγάπησαν την ψυχήν αυτών μέχρι θανάτου.

Ησ.κη:9-10 Τίνα θέλει διδάξει την σοφίαν; και τίνα θέλει κάμει να καταλάβη την διδασκαλίαν; αυτοί είναι ως βρέφη απογεγαλακτισμένα, απεσπασμένα από των μαστών. Διότι με διδασκαλίαν επί διδασκαλίαν, με διδασκαλίαν επί διδασκαλίαν, με στίχον επί στίχον, στίχον επί στίχον, ολίγον εδώ, ολίγον εκεί».

Η έννοια αυτών των λόγων στα Εβραϊκά, είναι η εικόνα του χτίστη που βάζει τούβλα το ένα πάνω ή δίπλα απ’ το άλλο.

Η αλήθεια του λόγου του Θεού, η διδασκαλία, είναι λίγο εδώ λίγο εκεί. Δεν είναι όλα μαζί γραμμένα κάπου.

Α’ Κορ.γ10 Εγώ κατά την χάριν του Θεού την δοθείσαν εις εμέ ως σοφός αρχιτέκτων θεμέλιον έθεσα, άλλος δε εποικοδομεί· έκαστος όμως ας βλέπη πως εποικοδομεί·

Α’ Κορ.β:13-14 Τα οποία και λαλούμεν ουχί με διδακτούς λόγους ανθρωπίνης σοφίας, αλλά με διδακτούς του Πνεύματος του Αγίου, συγκρίνοντες τα πνευματικά προς τα πνευματικά. Ο φυσικός όμως άνθρωπος δεν δέχεται τα του Πνεύματος του Θεού· διότι είναι μωρία εις αυτόν, και δεν δύναται να γνωρίση αυτά, διότι πνευματικώς ανακρίνονται.

Β’ Τιμ.β:15 Σπούδασον να παραστήσης σεαυτόν δόκιμον εις τον Θεόν, εργάτην ανεπαίσχυντον, ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας.

Κάθε λέξη είναι δοσμένη απ’ το Άγιο Πνεύμα και έχει ένα όμορφο νόημα, είναι ο λόγος του Θεού. Όμως, αν δεν πλησιάσεις με το σωστό πνεύμα, οι λέξεις δεν αποκαλύπτουν την ομορφιά τους. Διαβάζεις αλλά δεν εννοείς.

Η ορθοτόμηση του λόγου είναι κάτι που λείπει από τους ανθρώπους που ασχολούνται μ’ αυτό το αντικείμενο. Ξέρουν και διδάσκουν γενικές αλήθειες.

Ο Θεός θέλει να μας προφυλάξει από την πλάνη και μας ζητά να αγρυπνούμε.

Ματθ.κε:10-13 Ενώ δε απήρχοντο διά να αγοράσωσιν, ήλθεν ο νυμφίος και αι έτοιμοι εισήλθον μετ' αυτού εις τους γάμους, και εκλείσθη η θύρα. Ύστερον δε έρχονται και αι λοιπαί παρθένοι, λέγουσαι· Κύριε, Κύριε, άνοιξον εις ημάς. Ο δε αποκριθείς είπεν· Αληθώς σας λέγω, δεν σας γνωρίζω. Αγρυπνείτε λοιπόν, διότι δεν εξεύρετε την ημέραν ουδέ την ώραν, καθ' ην ο Υιός του ανθρώπου έρχεται.

Λουκ.ιβ:36 και σεις όμοιοι με ανθρώπους, οίτινες προσμένουσι τον κύριον αυτών, πότε θέλει επιστρέψει εκ των γάμων, διά να ανοίξωσιν ευθύς εις αυτόν όταν έλθη και κρούση. Μακάριοι οι δούλοι εκείνοι, τους οποίους ελθών ο κύριος θέλει ευρεί αγρυπνούντας. Αληθώς σας λέγω, ότι θέλει περιζωσθή και καθίσει αυτούς εις την τράπεζαν, και ελθών εις το μέσον θέλει υπηρετήσει αυτούς.

Όταν ο Κύριος έρθει, πρέπει να μας βρει έτοιμους, προετοιμασμένους, αγρυπνούντες.

Λουκ.κα:36 Αγρυπνείτε λοιπόν δεόμενοι εν παντί καιρώ, διά να καταξιωθήτε να εκφύγητε πάντα ταύτα τα μέλλοντα να γείνωσι και να σταθήτε έμπροσθεν του Υιού του ανθρώπου.

Προσευχή, δέηση, προσμονή, εν παντί καιρώ.

Πρέπει να καταξιωθείς για να εκφύγεις όλα αυτά. Όχι να περάσεις μέσα από όλα αυτά!

Φιλ.γ:20 Διότι το πολίτευμα ημών είναι εν ουρανοίς, οπόθεν και προσμένομεν Σωτήρα τον Κύριον Ιησούν Χριστόν,

Ο Ιησούς θέλει να Τον προσμένουμε και πρέπει να Τον προσμένουμε.

Α’ Θεσ.ε:4-8 Αλλά σεις, αδελφοί, δεν είσθε εν σκότει, ώστε η ημέρα να σας καταφθάση ως κλέπτης· πάντες σεις είσθε υιοί φωτός και υιοί ημέρας. Δεν είμεθα νυκτός ουδέ σκότους. Άρα λοιπόν ας μη κοιμώμεθα ως και οι λοιποί, αλλ' ας αγρυπνώμεν και ας εγκρατευώμεθα. Διότι οι κοιμώμενοι την νύκτα κοιμώνται, και οι μεθύοντες την νύκτα μεθύουσιν· αλλ' ημείς, όντες της ημέρας, ας εγκρατευώμεθα, ενδυθέντες τον θώρακα της πίστεως και αγάπης και περικεφαλαίαν την ελπίδα της σωτηρίας·